De theebloem

De theebloem Weer!Kracht Coaching & TrainingKent u de theebloem? Dit is een dichte groenige knop. Als men deze in een theepot doet en er kokend water op giet, dan opent de knop zich en verschijnt er een prachtige bloem (en een lekker potje thee).

Tijdens een workshop waar ik aan deelnam werd verteld om je eens voor te stellen dat je gevoel er zo uit kan zien, gesloten, verkrampt, kleurloos. Als volwassenen herkennen we dit gevoel als het zich voordoet en kunnen we hier vaak adequaat op reageren. Voor kinderen is dit vaak anders…. Verlegen zijn, gepest worden, erbij horen en dan weer niet….  Op jonge leeftijd  geeft dat een gigantische knauw aan je zelfbeeld/ zelfvertrouwen. Om de theebloem tot bloei te laten komen heeft het kokend water nodig. Om bloemen en planten tot bloei te laten komen hebben ze veel liefde, licht, water, zuurstof en vooral ruimte nodig. Wat heeft uw kind nodig om (weer) te bloeien?

Omgevingsfactoren zijn enorm belangrijk bij de ontwikkeling van een kind. We geven ze zoveel mogelijk liefde en warmte. Maar ook de ruimte geven om zichzelf te kunnen ontwikkelen tot hun eigen unieke persoon is van essentieel belang.  Laten we er vooral met z’n allen voor zorgen dat ieder kind tot bloei komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *