Help, ik heb een brugpieper!

De brugpieper brugklas groep 8 kindercoaching Weer!Kracht Coaching & TrainingHet is voor mij al weer even geleden, maar het lijkt als de dag van gister. Daar gaan ze! Van de veilige, vertrouwde klas op de basisschool, vol met kinderen waarmee ze vaak al vanaf groep 1 mee in de klas hebben gezeten, worden ze losgelaten op het middelbaar onderwijs. Van de oudste van de school, weer terug naar de jongste. Een nieuwe start, waar de meeste ook echt aan toe zijn. In de ogen van ouders is het hun kleine Puk die met een veel te grote en veel te zware rugzak straks verloren op het schoolplein staat. Als dat maar goed gaat!

Een nieuwe fase breekt aan! Wat komt er veel  op ze af. Een nieuwe klas, andere manier van werken, huiswerk, wisselende lokalen en docenten, van meester naar meneer, van juf naar mevrouw, roosterwijzigingen, tussenuren, blokuren en dan heb ik nog niet over alle andere zaken waar uw kleine Puk aan blootgesteld wordt. De grote jongens, de stoere oudere meiden, mobieltjes, de juiste kleding, roken en wat nog meer?  Adem in!

En adem uit! U heeft uw kleine Puk beschermd, met liefde overgoten en zien groeien tot een prachtig uniek kind. Uw kind is klaar voor deze nieuwe fase in haar/zijn leven. Sterk genoeg om de nieuwe omgeving te ontdekken. U kunt trots zijn op wat uw kleine globetrotter tot nu toe heeft bereikt en u kunt met trots toekijken hoe uw Puk deze nieuwe wereld met een gezonde dosis spanning tegemoet treed. Vanaf de zijlijn kunt u blijven sturen en klaar staan met thee en koekjes.

De zwaarste les is loslaten.

Bent u klaar om uw Puk los te laten? Denkt u dat uw Puk klaar is om de zeilen te hijsen en de middelbare school in te varen?  U heeft nog heel even om aan het idee te wennen. De schoolkeuze is waarschijnlijk al gemaakt, de inschrijvingen al de deur uit. Nu alleen de eindtoets nog.  Nog zo’n spannend, beladen moment. Hoe gaat Puk hem maken? Hoe heeft Puk het de afgelopen jaren gedaan op de basisschool? Onze Puk had hard gewerkt, haalde mooie resultaten, zat lekker in haar vel, fijne klas, fijne juffen en meesters. De Cito leverde haar zoveel spanning op dat het resultaat niet was zoals verwacht.  Mijn Puk hoefde ons als ouders niet te overtuigen van haar kunnen, wij kenden deze als geen ander. Ook haar juf wist dat deze momentopname niet de Puk liet zien die wij al die jaren zo hard hadden zien werken. Zo heeft onze Puk de start kunnen maken op het middelbaar onderwijs die bij haar paste. Die haar succeservaringen liet op doen en zo de richting kon kiezen die bij haar paste. Dat wens ik ook voor uw Puk en alle andere Pukken. Wees trots op jezelf! Je kan het! Wij geloven in je! Heel veel succes!

Voor alle Pukkies die het heel spannend  vinden en wat extra coaching kunnen gebruiken om hun eigen talenten te ontdekken, wat steviger in hun Nikes willen staan en willen leren hoe ze hun rugzak goed vullen om te voorkomen dat ze omvallen, biedt Weer!Kracht heel graag ondersteuning om een goede start te kunnen maken als toffe brugpieper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *