Rots & Water voor meisjes en vrouwen

Wat is Rots en Water voor meisjes en vrouwen?

Rots en Water voor meisjes en vrouwen is een psychofysieke weerbaarheidstraining waarin men vooral ervaart (bewustwording) door te doen (bewegen). Actie (spel, spelen en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en gesprekken. Deze wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek is een van oorsprong Nederlands product dat opgezet is door Freerk Ykema en wordt ondertussen wereldwijd met veel succes ingezet. Voor meer info zie: www.rotsenwater.nl

Voor wie is de training?

Deze Rots en Water training is bedoeld voor meisjes en vrouwen in de leeftijd van 13 jaar en ouder die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt, grenzen niet durven of  kunnen aangeven, zich niet veilig voelen, zich teveel conformeren aan anderen en zichzelf daarin verliezen.

Waarom een specifieke training voor meiden en vrouwen?

Meisjes en vrouwen zijn nu eenmaal anders als jongens en mannen. Zij zijn vaak meer reflectief en analytisch, wat hun in staat stelt zaken te overdenken en te analyseren. De valkuil van deze kwaliteit is echter tobben, depressie, zeuren en vast blijven zitten in het denken en niet tot actie over kunnen gaan. Waar jongens en mannen fysiek emotioneel reageren in stressvolle situaties, reageren meisjes en vrouwen meer verbaal emotioneel. Vaak hebben meisjes en vrouwen de neiging tot niet handelen in stressvolle situaties. Ze denken (te) lang alvorens iets te doen (of blijven zelfs in het denken steken) met als gevolg dat ze minder snel in actie komen. Het is dus belangrijk dat meisjes en vrouwen ervaren dat ze sterk zijn, dat ze wel degelijk in actie kunnen komen en dat deze actie leidt tot een bevrijdende, zelfbevestigende uitwerking.

Wat is het doel van de training?

Doelstelling van de training is om:

  • Bewust te worden van het eigen lichaam, houding, emoties en reactiepatronen
  • Je sterk voelen in je eigen lichaam, mogen en durven vertrouwen in jezelf en je eigen kracht
  • Je kracht voelen, ervaren en die vanuit rust richting geven
  • Ervaren dat je sterk bent en deze kracht leren omzetten in acties
  • Het gebruik van mentale kracht verbonden met innerlijke kracht
  • Omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen
  • Je eigen persoonlijke ruimte voelen en ervaren en deze ruimte mogen, kunnen en durven innemen
  • Leren in actie te komen in “verlammende ”situaties
Wat is het resultaat van de training?

Na de training vertrouw je meer op je eigen gevoel, je hebt de verbinding met jezelf weer hervonden. De weg naar jouw persoonlijk doel hebben we vrijgemaakt d.m.v. het doorgeslagen plankje.

Wat is de werkwijze?

In 10 lessen van 1 uur  gaan we in de training Rots en Water voor meisjes en vrouwen met vele fysieke oefenvormen en spel- en zelfverdedigingstechnieken de rugzak van de deelneemsters vullen om zo op een actieve manier om te kunnen gaan met verschillende situaties, waaronder bedreigende geweldsituaties.

Een belangrijke rode draad binnen het 10 lessen programma is, gronden, centreren en focussen. Het gronden ondersteunt jou weer in contact te komen met je eigen lichaam, in het hier en nu, om letterlijk de grond onder je voeten te ervaren. Door te centreren is het mogelijk contact te maken met je eigen rust en krachtcentrum. Hierdoor ervaar je hoe krachtig je bent. De ervaring van deze kracht geeft je de mogelijkheid je te richten op wat echt belangrijk is, te komen tot keuzes van binnenuit en verbonden blijven met het innerlijke gevoel in verbondenheid met anderen.

De groepen waar training aan gegeven wordt, worden op basis van leeftijd samengesteld (13-18 jaar,  18-45 jaar en 45 jaar en ouder). Indien er te weinig aanmeldingen zijn om een groep voor een specifieke leeftijdscategorie te starten kan het voorkomen dat groepen samengevoegd worden. Uiteraard worden deelnemers hier van te voren van op de hoogte gebracht.

Wat zijn de kosten?

De kosten van deze training vindt u terug op onze tarieven pagina. De kosten zijn inclusief gebruik materiaal, certificaat, hand-out en /of huiswerkbladen.

Indien u vragen heeft over deze training stuur mij dan een berichtje via het contactformulier. Wilt u uw dochter of uzelf opgeven voor een training klik dan op de van toepassing zijnde link hieronder;

Reacties zijn gesloten.